divendres, 19 d’octubre del 2012

Llach, la revolta permanent

La Transició Espanyola va ser finalment modèlica per a aquells que no volien cap ruptura brusca amb el règim que es deixava enrere. Però va estar plena d'episodis que revelen les ànsies de canvis molt més profunds que no es van arribar a donar.

El 3 de març de 1976 a Vitòria, en el transcurs d'una assemblea de treballadors, l'actuació policial va causar cinc morts i més de cent ferits de bala. Aquella mateixa nit, dut per la ràbia, Llach va compondre la que seria una de les cançons més emblemàtiques d'aquests anys: “Campanades a morts”. 

Trenta anys més tard, Lluís Llach torna a Vitòria per interpretar-la en un concert multitudinari en record de les víctimes del 3 de març. 
Un viatge en l'espai i en el temps conduït per la música i les paraules del propi Llach, on es creuen els records autobiogràfics amb les imatges i els testimonis dels protagonistes d'aquells fets. 
Aquesta és la història d'una cançó, el retrat de la persona que la va escriure i la crònica dels fets que la van provocar.

Veniu a conèixer aquest proper divendres 19 d'octubre, a les 21.30h, els fets de Vitòria i la història d'un artista compromès.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada