divendres, 5 de juliol del 2013

Oligopoly

Per aquesta ocasió, programa doble. El grup de Perú d'ESF us proposa dos documentals que ens permetran entendre millor el mercat energètic espanyol: Oligopoly 1 i Oligopoly 2.

A més, gaudirem de la presència de Pablo Cotarelo de la "Plataforma por un Nuevo Modelo Energético" i coordinador de Canvi Climàtic de Ecologistes en Acció. Ens donarà un cop de ma aclarint els aspectes més controvertits del complex sector energètic espanyol i ens presentarà la plataforma per impulsar un nou model energètic en procés de creació a Catalunya. 

“Oligopoly 1 – El juego de la energía” és un documental emès en el programa Salvados de La Sexta, dirigit pel admirat i al mateix temps criticat, Jordi Évole. El documental es focalitza en la situació d’oligopoli que suposa el mercat energètic a Espanya:  falta de transparència de les empreses que el conformen, complicitats polítiques, complicitats mediàtiques…



“Oligopoly 2 - El imperio eléctrico contra todos” sorgeix per donar resposta a alguns interrogants que va generar l’anterior documental, i ha estat portat a terme per la “Plataforma por un Nuevo Modelo Energético” i dirigit per Alba del Campo. El documental denuncia l’actuació de les empreses del sector, la seva oposició al desenvolupament de les energies renovables, i el trasvàs continu de polítics als consells d’administració de les empreses. El documental gira al voltant d’una idea: és urgent lluitar contra el canvi climàtic a partir d’un nou model energètic, que generi ocupació i faciliti el control dels ciutadans de l’energia.


De manera excepcional el sopar s'iniciarà a les 21.00 juntament amb el passi del primer dels documentals. Si veniu a sopar recordeu reservar enviant un correu a docsandpasta@gmail.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada